Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τα μυστικά του styling


                                                                            
* Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά γλιστράνε, δεν έχουν όγκο και δεν φορμάρονται εύκολα. Αν δεν θέλουμε να τα αφήσουμε άλουστα, ούτε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ειδικό προϊόν φιξαρίσματος, μπορούμε, προτού προχωρήσουμε στο styling, να εφαρμόσουμε ένα απλό τρικ: τα ψεκάζουμε με ξηρό σαμπουάν ή αν είναι ανοιχτόχρωμα με λίγο ταλκ.

* Για να δώσουμε στα σπαστά μαλλιά το πολύ trendy, ατημέλητο λουκ "μόλις βγήκα από τη θάλασσα" ακόμα και μέσα στο χειμώνα, μπορούμε να τα ψεκάσουμε με νερό μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσει μερικές κουταλιές αλάτι.

* Για να δώσουμε όγκο στα λεπτά και άτονα μαλλιά, τα στεγνώνουμε, ψεκάζουμε με λίγο volumizing spray  τις ρίζες στην κορυφή του κεφαλιού και στη συνέχεια ανασηκώνουμε ελαφρά τα μαλλιά τούφα τούφα με τα δάκτυλα και κατευθύνουμε τον αέρα του σεσουάρ αντίθετα από τη φυσική φορά των μαλλιών. Όταν τελειώσουμε, τα επαναφέρουμε βουρτσίζοντάς τα ελαφρά.

* Για να χρησιμοποιήσουμε μους τα μαλλιά μας θα πρέπει να είναι κατά 75% στεγνά. Ο αφρός θα πρέπει να απλώνεται τμηματικά μόνο στην τούφα που θέλουμε να φορμάρουμε και όχι ταυτόχρονα σε όλα τα μαλλιά.

* Όταν χρησιμοποιούμε ψαλίδι για μπούκλες ή κεραμικές πλάκες για ίσιωμα, πρέπει να ψεκάζουμε προηγουμένως κάθε τούφα με σπρέι για ελαστικό κράτημα.
* Αν τα μαλλιά μας είναι λεπτά και φοβόμαστε ότι ένα προϊόν λάμψης θα τα βαρύνει απλώνουμε μικρή ποσότητα στην παλάμη μας και περνάμε πάνω από τη βούρτσα προτού χτενιστούν. Η βούρτσα θα κατανείμει ομοιόμορφα το προϊόν και τα μαλλιά θα αποκτήσουν λάμψη χωρίς να βαρύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου