Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων!!!!




waiting-for-santa-christmas-scene.jpg
Παρόλο που όλοι κάνουμε σαν τρελοί για τις γιορτές των Χριστουγέννων, φέτος είναι η πρώτη φορά που αρκετοί νιώθουν άρνηση ή αδιαφορία για τις γιορτές, διώχνοντας μακριά το καλό πνεύμα της αγάπης.
Αυτά θα είναι μάλλον τα πιο μελαγχολικά Χριστούγεννα, που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες σαν λαός. Αυτήν την εποχή όλοι περνάνε δύσκολα.

Το περίφημο " δώρο" θα φύγει όπως θα έρθει για τελή κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές. Αν έρθει φυσικά...... γιατί κάποιοι δεν θα το πάρουν.

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων αποτελείται από ανέργους και καταχρεωμένους.Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Πιθανόν να μην μπορώ να κάνω και τίποτα, γεγονός που με θλίβει ακόμα περισσότερο.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες όμως καλό είναι να έρθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους δίπλα μας και γύρω μας, να αναζητήσουμε κάτι από την χαμένη μας αθωότητα, αυτή που εγκαταλείψαμε τις εποχές της ψεύτικης ευδαιμονίας.Αν το κάνουμε, ίσως βρούμε κάπου εκεί γύρω και το πνεύμα των Χριστουγέννων, αυτό που είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει.              

Πνεύμα των Χριστουγέννων σε περιμένουμε όλοι μας φέτος πιο πολύ από κάθε άλλη φορά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου