Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



Υλικά


  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 600 γρ. πιπεριές μακριές
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1/4 κούπας μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κούπες ντομάτα
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • Εκτέλεση
    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στο λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε να σωταριστούν για λίγο ακόμα. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πιάσει κρούστα. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη δάφνη και τα κρεμμύδια με τις πιπεριές που έχουμε σωτάρει. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ρίχνουμε 2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε, συνοδεύοντάς με άσπρο πιλάφι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου