Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Σπιτική Λαγάνα..

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλο κιτρινο αλευρι
1/2 κιλο σκληρο αλευρι
2 φακελακια ξερη μαγια η( 1 κυβο φρεσκια)
1/2 κουταλακι αλατι
1κουταλακι ζαχαρη
4 κουταλιες λαδι
μια κουταλια ουζο
σουσαμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μικρο μπωλακι ανακατευω τη μαγια με τη ζαχαρη και 2 κουταλιες αλευρι σε χλιαρο νερακι.
Το σκεπαζω και το αφηνω για 20 λεπτα.
Σε μια λεκανη βαζω τα υπολοιπα υλικα και κανω μια λακουβα για το μιγμα της μαγιας.
Ζυμωνω ριχνοντας κατα διαστηματα χλιαρο νερακι.
Οταν ξεκολαει απ τα τοιχωματα της λεκανης η ζυμη μας ειναι ετοιμη.
Την αφηνω σε ζεστο μερος για 30 λεπτα να φουσκωσει λιγακι.
Οταν ειναι ενταξει τη χωριζω με ενα μαχαιρι σε 3 ισα μερη.
Τοποθετω το καθε ζυμαρι σε 3 διαφορετικα λαδωμενα ταψακια.ανογωντας και πιεζοντας με τα δαχτυλα ωσπου να γινει ενα φυλλο 2 εκ περιπου .
Τελειωνω πατωντας το με βρεγμενα χερια.Πασπαλιζω με σουσαμι.
Το αφηνω να ξαναφουσκωσει για 1/2 ωρα περιπου.
Αφου φουσκωσει το ξαναπαταω και το πιεζω με τα δαχτυλα κανοντας μικρες λακουβες.
Ψηνω στους 200 για 1/2 ωρα περιπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου