Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Μυστικά και Πονηριές!!!!

  • Πως θα διορθώσετε μια κατσαρόλα με καμένα υπολείματα φαγητού.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και την βυθίζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Καλύπτετε τον πάτο της κατσαρόλας με χοντρό αλάτι και λίγο νερό. Μετά από μερικές ώρες τα καμένα υπολείμματα ξεκολούν. Στην εμαγιέ κατσαρόλα, μπορείτε να ρίξετε χλωρίνη μέχρι το ύψος που έχει λερωθεί και βάζετε να βράσει 1 με 2 λεπτά. Ξεβγάζετε με ζεστό νερό και κατόπιν με κρύο. (Φροντίστε μετά να αερίσετε καλά το δωμάτιο)

  • Πως θα αφαιρέσετε λεκέδες κόκκινου κρασιού από τη μοκέτα.

Τις περισσότερες φορές είναι αρκετό να σκουπίσετε με ένα υγρό σφουγγάρι. Αν ο λεκές δεν φύγει αμέσως, χρησιμοποιείτε ένα ειδικό σαμπουάν για χαλιά και τρίβετε κατόπιν με ένα απορροφητικό σφουγγάρι, μέχρι η μοκέτα να στεγνώσει τελείως. Εάν πρόκειται για επίμονο λεκέ τον τρίβετε με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε διάλυμα ενός τρίτου οινοπνεύματος και δύο τρίτων αμμωνίας, ενώ προηγουμένως έχετε αραιώσει την αμμωνία. Ταμπονάρετε προσεκτικά το μέρος του λεκέ με το σφουγγάρι καλά ξεβγαλμένο και τελειώνετε με ένα στεγνό πανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου