Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβουλές για την αποθήκευση των ρούχων σας!!



Κορίτσια ο χειμώνας έρχεται και για μία ακόμη φορά θα πρέπει να φτιάξουμε τις ντουλάπες μας.
Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τα αποθηκεύσετε καθαρά  και σωστά έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι που θα τα χρειαστείτε να είναι τέλεια!

1) Πλένετε τα ρούχα που δεν φοράτε αυτήν την εποχή, τα σιδερώνετε και τα διπλώνετε σωστά.
2) Τα ρούχα που δεν πλένονται τα στέλνετε στο καθαριστήριο όπου τα προσέχουν και σας τα αποθηκεύουν σε ειδικές νάιλον σακούλες φύλαξης.
3). Τα υπόλοιπα ρούχα (μπλουζάκια, σορτσάκια, βερμούδες κτλ) μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ειδικές θήκες, κατά προτίμηση υφασμάτινες, που μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμη και σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Είναι πολύ σημαντικό να τα αποθηκεύσετε διότι εάν τα αφήσετε '' χύμα '' στις ντουλάπες σας μπορεί να γεμίσουν σκόνη και το χειρότερο υγρασία, ένα σύνηθες φαινόμενο στις ντουλάπες το χειμώνα. Είναι καλύτερα λοιπόν να είναι προστατευμένα.
4) Τα καλοκαιρινά ρούχα είναι καλύτερο να είναι αποθηκευμένα σε ξεχωριστή ντουλάπα από τα χειμωνιάτικα ρούχα.

Tips:

- Υπάρχουν ειδικές σακούλες φύλαξης με άρωμα κι έτσι τα ρούχα εκτός από το ότι παραμένουν καθαρά θα μυρίζουν και υπέροχα.
- Εάν πάλι είστε αλλεργικοί στα τεχνικά αυτά αρώματα και εάν θέλετε να κάνετε και οικονομία μια πολύ χρήσιμη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε λεβάντα. Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία αρωμάτων, σαπουνιών, καλλυντικών κτλ.
Η λεβάντα έχει τα πιο εύχρηστα και ευωδιαστά ανθάκια. ( Επίσης το ρόφημά της είναι απίστευτα χαλαρωτικό.) Σας έχω ήδη μιλήσει για την λεβάντα και για το ότι η ιδανική εποχή για να την φυτεύσετε είναι το φθινόπωρο.
Μπορείτε να την έχετε στην βεράντα σας σε γλαστρούλα αλλιώς στην φύση θα την βρείτε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους άλλοτε ανθισμένη και άλλοτε πράσινη.
Τα λουλουδάκια της είναι πολύ όμορφα μωβ.

Πως θα χρησιμοποιήσετε την λεβάντα:

Κόβετε μερικά ανθισμένα κλωναράκια και τα δένετε με κλωστούλα μαζί. Ανάλογα με το πόσες ντουλάπες έχετε φτιάχνετε αντίστοιχα μικρά μπουκετάκια.
Εάν έχετε τούλι, που έχετε κρατήσει από μπομπονιέρες γάμου,το κόβετε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορέσετε να βάλετε μέσα το μικρό μπουκετάκι, και να γίνει σαν πουγκάκι και μετά το κλείνετε από πάνω δένοντάς το γερά με σχοινάκι.



 Ακόμη καλύτερη λύση είναι εάν έχετε έτοιμα πουγκάκια σαν αυτά που βάζουμε το ρυζάκι στους γάμους.Απλώς τα γεμίζετε με τα ανθάκια της φρέσκιας ή αποξηραμένης λεβάντας και είναι έτοιμα να τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας!!!
Έχετε λοιπόν εύκολα, υγειινά και προπάντων οικονομικά, διότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, αρωματικό για τις ντουλάπες σας. Τα λουλουδάκια της λεβάντας θα εκπέμπουν μια ισχυρή αρωματική μυρωδιά, το οποίο θα το αντιληφθείτε και μόνο που θα περάσετε τα δάχτυλά σας ανάμεσά τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου