Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι σας... χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα €!!!

Χρήσιμη συμβουλή: μην πετάτε τίποτα!!!!!

Μην πετάτε τίποτα που στο μέλλον μπορεί να φανεί χρήσιμο.
Παράδειγμα:

- Μην πετάτε τα τούλια από τις μπομπονιέρες γάμων. Με αυτά μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα πουγκάκια τα οποία θα γεμίσετε με αρωματικά ανθάκια και να τα τοποθετήσετε στην ντουλάπα ή τα συρτάρια σας. Έτσι έχετε εύκολα, χωρίς κόστος και υγειινά αρωματικά για τα ρούχα σας.
Ακόμη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν αρωματικό αυτοκινήτου.



Μην πετάτε κορδελίτσες από μπομπονιέρες, δώρα κτλ. Κάποια στιγμή όλοι χρειαζόμαστε ένα όμορφο σκοινάκι να δέσουμε κάτι, να κάνουμε έναν όμορφο φιόγκο ή ακόμη να στήριξουμε να κλαδάκι ή κάποιο μίσχο φυτού μας με ένα ξυλάκι στη γλαστρούλα μας έτσι ώστε να στηριχθεί και να μεγαλώσει.



Μην πετάτε οτιδήποτε διακοσμητικό: όπως λουλουδάκια από μπομπονιέρες, μαγνητάκια από δώρα.
 Με αυτά μπορείτε να διακοσμήσετε για π.χ ένα μπουκάλι στο οποίο θέλετε να βάλετε ποτό που φτιάξατε μόνες σας.






Γιατί να είναι ένα απλό άχαρο μπουκάλι και να μην είναι κάπως έτσι: 


 Αυτό μπορείτε κάλλιστα να το πάτε δώρο σε κάποια φίλη σας. Πολύ καλή επιλογή!!!









Όπως επίσης και το παρακώτω...
Έφτιαξα γλυκό μελιτζανάκι με την πεθερά μου και ήθελα να πάω λιγάκι σε μια θεία μου στο χωριό.
Το έβαλα έτσι κι αλλιώς σε ένα μικρό βαζάκι και αντί να το πάω έτσι, είπα να το στολίσω κιόλας.
Με μια μικρή κίνηση, βάζοντας ένα πανάκι στο καπάκι και στερεώνοντάς το με ένα λαστιχάκι έγινε πολύ όμορφο. Έτσι και περιποιημένο ήταν, έκανα και εντύπωση, απέσπασα και θετικά σχόλια απ'όλες τις θείες και τις γιαγιάδες για το πόσο καλή νοικοκυρά είμαι.....

Τέτοια πανάκια μπορείτε να προμηθευτείτε παντού, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνη σας εάν υπάρχει στο σπίτι κάποιο παλιό καρό πουκάμισο. Τα κόβετε στρογγυλά και είστε έτοιμες!!!!

- Μην πετάτε πανάκια ή υφάσματα που δεν χρησιμοποιείτε πια ή κάποιο παλιό χρωματιστό ρούχο που έχει παλιώσει ή έχει σκιστεί κάπου. Με αυτά μπορείτε να κάνετε θαύματα!!!!
Δείτε τι έφτιαξα για την μικρή μου πριγκίπισσα, με υλικά που είχα στο σπίτι.


Το ύφασμα αυτό αρχικά ήταν επένδυση σε ένα λευκό κάδο από μπαμπού που χρησιμοποιούσα για να βάζω τα παιχνίδια της μικρής μου. Κάποια στιγμή το λάστιχο που είχε και με το οποίο στερεωνόταν στον κάδο, χαλάρωσε και τελικώς χάλασε. Έτσι αναγκαστικά έπρεπε να πάρω καινούριο κάδο. Το υφασματάκι όμως το κράτησα και τελικά προχθές είχα την φαεινή ιδέα: να φτιάξω ένα μαξιλαράκι για το δωμάτιο της μικρής. Πρέπει να προσθέσω ότι είχα ήδη ένα μαξιλαράκι σχήμα τετράγωνο χωρίς καμμία επένδυση, σκέτο λευκό
Έκοψα λοιπόν το ύφασμα με βάσει τις διαστάσεις του μαξιλαριού και άρχισα να το ράβω γύρω γύρω (ναι ναι, καλά ακούσατε να το ράβω. όχι δεν χρησιμοποίησα ραπτομηχανή) ώστε να κλείσει κάθε πλευρά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το έραβα από την ανάποδη έτσι ώστε να φαίνεται όμορφο στην κανονική του πλευρά.

Με λίγη καλή προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε θαύματα και σε λίγο χρόνο...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου