Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Πικάντικα πατατάκια με sour cream (ξινή κρέμα), σχοινόπρασο & ντιπ ντομάτας με τσίλι



Πικάντικα πατατάκια με sour cream (ξινή κρέμα), σχοινόπρασο & ντιπ ντομάτας με τσίλι

Υλικά

1 πορτοκάλι, κομμένο στα δύο
1 λεμόνι, κομμένο στα δύο
30ml (2 κ.σ.) μουστάρδα Dijon
5ml (1 κ.γ.) αλάτι
½ κ.γ. σκόνη τσίλι
45ml (3 κ.σ.) ηλιέλαιο
4 x 150γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 6
Για το ντιπ με sour cream και σχοινόπρασο:
20-30 φρέσκα σχοινόπρασα, κομμένα σε μπαστουνάκια των2,5εκ.
150ml sour cream (ξινή κρέμα)
Για το ντιπ ντομάτας με τσίλι:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα 4
50γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
30ml (2 κ.σ.) ελαιόλαδο
1 μικρό τσίλι, ψιλοκομμένο ή ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
2 ντομάτες, κομμένες στα δύο, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες


Εκτέλεση

  1. Βάλτε ένα ταψί στον φούρνο και προθερμάνετε τον στους 220°C. Στύψτε το πορτοκάλι και το λεμόνι. Ανακατέψτε τον χυμό με τη μουστάρδα, το αλάτι και το τσίλι.
  2. Προσθέστε το λάδι και τις πατάτες στο καυτό ταψί και ανακατέψτε τις να καλυφθούν. Ψήστε τις για 5 λεπτά. Προσθέστε το ντρέσινγκ με τον χυμό και τη μουστάρδα και ανακατέψτε. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν, ανακατεύοντας ύστερα από 15 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τα ντιπ. Κόψτε πρόχειρα τα σχοινόπρασα. Ρίξτε τα μέσα στην sour cream και βάλτε τα σε μια μικρή πιατέλα.
  4. Κόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βγάλτε τα και βάλτε τα στην άκρη. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη αλοιφή. Προσθέστε το ψιλοκομμένο τσίλι ή το τσίλι σε σκόνη, τα κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Βάλτε σε μια πιατέλα.
  5. Σερβίρετε τα ζεστά πατατάκια με το σχοινόπρασο και τα ντιπ ντομάτας με τσίλι.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου