Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Φρέσκια ντοματόσουπα με λάδι βασιλικού


Φρέσκια ντοματόσουπα με λάδι βασιλικού

Υλικά

2 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
30ml (2 κ.σ.) ελαιόλαδο
25γρ. βούτυρο
2 καρότα, καθαρισμένα
900γρ. ώριμες ντομάτες
600ml ζωμό λαχανικών
30ml (2 κ.σ.) πουρέ ντομάτας
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φλοίδες πεκορίνο, για γαρνίρισμα
Για το λάδι βασιλικού:
12 φύλλα βασιλικού
90ml (6 κ.σ.) ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε πρόχειρα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγαρίστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Κόψτε τα καρότα και τις ντομάτες και στη συνέχεια βάλτε τα στην κατσαρόλα με το ζωμό και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Σκεπάστε τα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το λάδι βασιλικού. Τοποθετήστε τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο στον μύλο αλέσεως μπαχαρικών και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Σουρώστε τα με ένα ψιλό σουρωτήρι χειρός και βάλτε τα το λάδι βασιλικού στην άκρη.
  4. Χρησιμοποιώντας το σουρωτήρι με τον ψιλό δίσκο, με την άγρια πλευρά προς τα επάνω, σουρώστε τη σούπα. Ξαναβάλτε την στην κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ζεστάνετε την. Σερβίρετε σε ζεστά μπολ, ραντίστε με το λάδι βασιλικού και γαρνίρετε με φλοίδες πεκορίνο, εάν το επιθυμείτε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου