Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εύκολο φαγητάκι: Πατάτες ογκρατέν


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
12 κουτ. σούπας κορν φλαουρ
1/4 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε μαζί με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Τις βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και αφού τις ξεφλουδίσετε τις κόβετε σε ροδέλες.
Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό τριμμένο τυρί, το σκόρδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα πυρέξ.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το γαλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και το βούτυρο και βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύετε. Περιχύνετε τις πατάτες και ψήνετε στο φούρνο με αέρα στους 200oC για 30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου