Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τυροπιτάκια στριφτά











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 κουτ. σούπας σουσάμι
- 100 γρ. φέτα
- 150 γρ. γραβιέρα
- λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα τυριά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Βουτυρώνουμε 2 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο από το μίγμα του τυριού. Πιάνουμε τις δύο άκρες των φύλλων και τις αναδιπλώνουμε μέχρι να συναντηθούν στο κέντρο. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Πατάμε το σουσάμι για να κολλήσει καλά στην επιφάνεια. Γυρίζουμε τα φύλλα από την άλλη πλευρά, βουτυρώνουμε και ξαναπασπαλίζουμε με σουσάμι. Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες και τις στρίβουμε σαν κορδόνι. Τις τοποθετούμε σε ταψί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνουμε στους 180 οC για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου