Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Κέικ φρούτων



ΥΛΙΚΑ

700 γραμ. μήλα καθαρισμένα σε ροδέλες
375 γραμ. φαρίνα
3 αυγά
200 γραμ. βούτυρο
200ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
300 γραμ. μαύρη ζάχαρη
150 γραμ. δαμάκηνα χωρίς κουκούτσι
180 γραμ. διάφορα φρουι γλασέ
40 γραμ. σταφίδες ξανθές
50 γραμ. ρούμι
180 γραμ. μαρμελάδα ροδάκινο
λίγα αμύγδαλα σε κομματάκια για γαρνίρισμα
λίγη μαύρη ζάχαρη (για τον πάτο της φόρμας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με μαύρη ζάχαρη τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 26 εκ.
Τοποθετείτε τα μήλα σε ροδέλες ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος της φόρμας.
Ετοιμάζετε τη ζύμη για κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της φαρίνας, προσθέτετε το ρούμι, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες και τα φρουί γλασέ. Ανακατεύετε και την απλώνετε πάνω από τα μήλα. Ψήνετε στους 150οC αέρα για μια ώρα περίπου.
Μόλις ψηθεί το ξεφορμάρετε ζεστό και καλύπτετε όλη την επιφάνειά του με την μαρμελάδα την οποία προηγουμένως έχετε ζεστάνει λίγο.
Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου