Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!!!!!!!

Ο Δεκέμβρης έφτασε και οι γιορτές πλησιάζουν.
Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη διαπασών και ξεκινήστε....


Πρωταγωνιστής: φυσικά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εάν έχετε ήδη από πέρυσι φροντίστε πριν ακόμη το στολίσετε να του φουντώσετε καλα τα φύλλα και να τα ξεσκονίσετε για να δείχνουν πιο λαμπερά. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε φέτος καινούργιο, φροντίστε να πάρετε ένα μεγάλο που δεν θα ακουμπάει μεν στο ταβάνι, αλλά και θα γεμίζει τον χώρο που έχετε υπολογίσει για αυτό ώστε να μη δείχνει μικρό και μίζερο. Η διακόσμηση εξαρτάται από το στίλ σου και φυσικά από το ύφος του σπιτιού σου. Μπορείς να επιλέξεις να κινηθείς στα κλασικά μονοπάτια με τα διαχρονικά κόκκινα στολίδια ή να πρωτοτυπήσεις με διάφορες χαρούμενες ιδέες και θέματα.
Μπορεί το δέντρο σου να έχει θέμα τα ζαχαρωτά ή τα παιδικά παιχνίδι, μπορεί να είναι ρετρό, μπορεί να είναι και πολύ in fashion.

Στολίδια

Ανοίξτε τα κουτιά με τα στολίδια σας και ξεχωρίστε αυτά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που λέει ότι δεν μπορούμε να τα κρεμάσουμε όλα, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακότερο αν επιλέξουμε συνδυασμούς δύο -και όχι παραπάνω- χρωμάτων σύμφωνα με τα στολίδια που ήδη έχουμε. Συνδιασμός ασημένιων και χρυσών στολιδιών, π.χ. ασημένιες μπάλες και χρυσά κουκουνάρια.
Κόκκινο και ασημί π.χ. μπάλες κάθε μεγέθους σε κόκκινο και ασημί χρώμα, που θα φτάνουν μέχρι ψηλά στο δέντρο.
Πορτοκαλί και ασημί, π.χ. πορτοκαλί στολίδια (στο χρώμα του χαλκού) με ασημί μπαλίτσες, και για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα λίγη ασημένια βροχή. Γαλάζιο, ασημί και λευκό π.χ. ασημένιες και λευκές γυαλιστερές μπαλίτσες με γαλάζια και έντονα μπλε στολίδια.
Ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει καλύτερα σε λευκό δέντρο. 
 

Στολισμός υπόλοιπου σπιτιού

Εάν στο σπίτι μας έχουμε τζάκι μπορούμε να το στολίζουμε και αυτό με μια όμορφη και πλούσια γιρλάντα, απ' την οποία μπορούν να κρέμονται στολίδια στις αποχρώσεις που ταιριάζουν με το χώρο μας. Αν βάλουμε και μια σειρά λευκά φωτάκια, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και κάποιο κηροπήγιο με κόκκινα ή πράσινα κεριά, όπως επίσης και ένα πλούσιο στεφάνι στον εξωτερικό τοίχο του φουγάρου. Στο εσωτερικό του τζακιού (εάν δεν έχουμε σκοπό να το ανάψουμε) μπορούμε να βάλουμε κεριά τα οποία εάν τα έχουμε αναμμένα δημιουργούν μια ζεστή γωνιά. Φυσικά μην ξεχάσεις τις κάλτσες για τον Άγιο Βασίλη για να βάλει μέσα τα δώρα.
 Αν στο σπίτι έχετε εσωτερική σκάλα τοποθετήστε μια γιρλάντα που θα τυλίγεται στην κουπαστή της.Τα Χριστούγεννα θέλουν φως και λάμψη. Στρώσε στην τραπεζαρία σου κόκκινο τραπεζομάντηλο ή ένα καλό λευκό και γέμισέ την με λαμπερά κηροπήγια και κεριά, στολίδια και μεγάλες χριστουγεννιάτικες πιατέλες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Όσον αφορά τα κεριά μπορείς και να διακοσμήσεις αυτά που ήδη έχεις με στολίδια, κανέλα, κορδέλες ή ό, τι άλλο σου αρέσει. Τοποθέτησέ τα πάνω σε χριστουγεννιάτικες κορδέλες και κάποια κομμάτια από έλατο ή ένα ρόδι. Φτιάξε τις δικές σου όμορφες συνθέσεις. Μπορείς να πάρεις γαρύφαλλα (ένα μπαχαρικό δεμένο με τα Χριστούγεννα) και να τρυπήσεις ένα πορτοκάλι διακοσμώντας το. Τοποθέτησέ το στο χώρο σου και θα μοσχοβολήσει. Θα μυρίσει αμέσως γιορτές... Ένα όμορφο διακοσμητικό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα.




Τέλος, μην ξεχάσεις την κύρια πόρτα του σπιτού σου.
 Είναι απαραίτητο, λοιπόν, εκεί να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο γιορτινό στεφάνι με χρυσές κορδέλες για να καλωσορίζεις τους φίλους σου με χριστουγεννιάτικη διάθεση, για να φτιάχνει το δικό σου κέφι όταν γυρίζεις από τη δουλειά... Φυσικα μην ξεχάσεις το γκι. Στην αλλαγή του χρόνου φίλησε το ταίρι σου κάτω από αυτό και ένα μαγικό ξόρκι θα σας κρατήσει για πάντα μαζί!!!!






ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου