Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Δίαιτα αποτοξίνωσης μετά τις γιορτές!!!


 


Tα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τροφών. Οι περισσότεροι μπαίνουν σε πειρασμούς είτε σε πάρτυ του γραφείου και των φίλων, είτε σε οικογενειακές υποχρεώσεις. Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων η αυτοσυγκράτηση κάποιων μειώνεται λόγω των πολλών πειρασμών και η προσπάθεια να ακολουθήσουν μία δίαιτα για απώλεια βάρους ή απλώς μία σωστή διατροφή μπαίνει σε σκληρή δοκιμασία. Το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι συνήθως γεμάτο από φαγητά. υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος, χοληστερίνη, ζάχαρη, νάτριο και θερμίδες, όμως, συναισθηματικά, είναι πολύ σημαντικό για μας.
Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή χαλάρωσης και ανταμοιβής για τις δυσκολίες και τις αναποδιές της χρονιάς που πέρασε. Έτσι χαλαρώνετε, και απολαμβάνετε όλες τις Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.
Οι γιορτές τελείωσαν όμως και πρέπει να μπείς ξανά σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για να μπορέσεις να ..... μπείς ξανά στο αγαπημένο σου στενό, μινι φόρεμα.

Ακολούθησε την παρακάτω αποτοξινωτική δίαιτα και θα δεις θαύματα:

Πρωινό: Δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χωρίς λακτόζη (που προκαλεί πρηξίματα)
Δεκατιανό: 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Μεσημεριανό: Σούπα με: κοτόπουλο ή κρέας ή ψάρι (120 γραμμάρια περίπου). Αλέθουμε στο μπλέντερ κολοκύθι, καρότο, πατάτα, κρεμμύδι και προσθέτουμε φρέσκο λάδι. (Πρόκειται ουσιαστικά για τη διατροφή που κάνουμε και στα μωρά, αποκάλυψε η Ελένη!)
Απογευματινό: Ζελέ φρούτων ή πορτοκάλι/ κίτρο/γκρέιπ φρουτ (ό,τι έχει να κάνει με τα λιποδιαλυτικά εσπεριδοειδή)
Βραδινό: Σούπα που περίσσεψε από το μεσημέρι
 
Πολύτιμες συμβουλές αποτοξίνωσης:  Όσο πιο πολλά υγρά παίρνουμε την εβδομάδα αυτή της αποτοξίνωσης (ή τρεις ημέρες ανάλογα για το πόσο θα την ακολουθήσεις) τόσο το καλύτερο. Πες όχι στα διατροφικά σοκ, κάνοντας αποτοξίνωση μόνο με σταφύλι ή πορτοκάλια γιατί ο οργανισμός μπλοκάρει.
 
Μην παραλείπεις να καταναλώσεις:
  • 2 λίτρα νερό καθημερινά
  • 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι
  • ξηρά δαμάσκηνα αντί για γλυκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου