Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

HOME SPA

Συνδιάζοντας την περιποίηση του σώματος με την καθαριότητα, μετατρέπουμε την διαδικασία του μπάνιου σε υπέρτατη χαλάρωση, τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα - ένα είδος spa στον δικό μας χώρο!


Πρόσωπο


Το ζητούμενο είναι ο βαθύς καθαρισμός. Κι αυτό γιατί η φυσιολογική διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από τον οργανισμό ολοκληρώνεται κάθε 28 ημέρες. Καθώς όμως ο οργανισμός μεγαλώνει αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει θαμπή και τραχιά εικόνα. Κάνοντας όμως απολέπιση βοηθάμε το δέρμα μας να αποκτήσει την αρχική του λάμψη και απαλότητα. Κατόπιν εφαρμόζουμε την κρέμα ή μάσκα μας, που θα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, γιατί θα έχει εξασφαλιστεί η καλύτερη διείσδυση των συστατικών τους. Η μάσκα πρέπει να παραμείνει όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία της. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη, αναζωογόνηση και βαθύ καθαρισμό ιδιαίτερα εάν το δέρμα μας είναι λιπαρό.

Σώμα


Το μπάνιο μπορεί να ενυδατώσει, να απαλύνει και να χαλαρώσει τους σφικτούς μύς. Σε γενικές γραμμές, το λάδι και τα αρωματικά έλαια ενυδατώνουν , ενώ τα άλατα, τα οποία είναι πλούσια σε μαγνήσιο, καταπραϋνουν το ερεθισμένο δέρμα. Μια λούφα ή βούρτσα σώματος με φυσικοί τρίχα είναι σημαντικοί βοηθοί μας. Σε συνδιασμό με σκραμπ καταφέρνουν να ανανεώνουν την επιδερμίδα μας, αφήνοντάς την πιο απαλή, λεία και υγιή. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι ήπιες, χωρίς υπερβολές που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Στη συνέχεια απλώνουμε ένα πλούσιο στρώμα, balm, butter ή κρέμας σε όλο το σώμα, φροντίζοντας να μην ξεχάσουμε σημεία όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες.

Μαλλιά


Βουρτσίστε τα μαλλιά σας απαλά γέρνοντας το κεφάλι σας κάτω και επάνω για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Ενώ βρίσκεστε στο ντους, λουστείτε με το σαμπουάν που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας. Απλώστε το ανάμεσα στα δάκτυλά σας και κάντε μασάζ στο κεφάλι και τα μαλλιά σας αργά. Απλώστε conditioner κατά μήκος των μαλλιών. Στη συνέχεια προωθήστε το με τα δάκτυλά σας στις ρίζες των μαλλιών και δουλέψτε το λίγο σε όλο το τριχωτό. Ασκώντας αρκετά σταθερή πίεση κάντε μικρούς κύκλους ενώ παίρνετε βαθειές εισπνοές. Ξεβγάλτε τα μαλλιά με δροσερό νερό για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου