Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κοτοπουλο με ξερά φρούτα σε πήλινο




ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


  • 1 κοτοπουλάκι περίπου 1500 γρ.
  • 5 λεμόνια
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά πιπερόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 γρ. ζαφορά
  •  1 κουταλάκι πάπρικα
  • 8 ξηρά δαμάσκηνα
  • 9 ξηρά βερίκοκα
  • 2 κουταλιές σταφίδες 
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια το βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το χυμό των 3 λεμονιών, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, την πιπερόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλικομμένα. Πασπαλίζετε με τη ζαφορά και την πάπρικα. Ανακατεύετε, τα σκεπάζετε και τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την επομένη. Κόβετε τα άλλα 2 λεμόνια σε φέτες τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 10 ώρες να βγάλουν το χυμό τους. Τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και ταβάζετε να μαριναριστούν σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο μέχρι την επομένη.
Στραγγίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε τη μαρινάδα. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου για 15 λεπτά. Κατόπιν τα βάζετε όλα μαζί με την μαρινάδα σε ένα πήλινο με καπάκι και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου