Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΙΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού αλάτι
9 γρ. ξηρή μαγιά
5 κουτ. σούπας λάδι
2 + 3/4 κούπες τσαγιού νερό
300 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέσα σε λαδωμένο ταψί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 40'.

Καλή επιτυχία!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου