Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Συμβουλές για το ψήσιμο των γλυκών!!!

Θέλετε να ψήσετε ένα γλυκό?  

Οι πιο κατάλληλες φόρμες ψησίματος είναι οι σκούρες φόρμες από μέταλλο. Στις ανοιχτόχρωμες φόρμες ψησίματος με λεπτά μεταλλικά τοιχώματα ή στις γυάλινες φόρμες οι χρόνοι ψησίματος αυξάνουν και τα γλυκά δεν ροδοκοκκινίζουν τόσο ομοιόμορφα. Παρακάτω σας δίνουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας:

Πώς θα διαπιστώσετε ότι το κέικ έχει ψηθεί?      

 

Τρυπήστε περίπου 10 λεπτά πριν την λήξη του χρόνου ψησίματος που αναφέρεται στη συνταγή, με μια οδοντογλυφίδα στο υψηλότερο σημείο του γλυκού. Όταν η ζύμη δεν κολλά πλέον πάνω στην οδοντογλυφίδα, τότε το γλυκό έτοιμο.

 Το γλυκό " κάθεται ".

 Χρησιμοποιήστε την επόμενη φορά λιγότερα υγρά ή ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 10 βαθμούς χαμηλότερα. Προσέξτε τους χρόνους ανάδευσης που δίνονται στη συνταγή.

Το γλυκό φούσκωσε στη μέση περισσότερο απ' ότι στις άκρες.

 Μην αλείφετε με βούτυρο τον γύρο της φόρμας με σούστα. Μετά το ψήσιμο ξεκολλήστε το γλυκό προσεκτικά με ένα μαχαίρι.

Το γλυκό παραψήθηκε από πάνω.

 Τοποθετήστε το σε χαμηλότερο επίπεδο μέσα στον φούρνο, επιλέξτε χαμηλότερη θερμοκρασία και ψήστε το γλυκό λίγο παραπάνω.

 Το γλυκό είναι πολύ στεγνό.

Κάνετε στο έτοιμο γλυκό μικρές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα.
Ραντίστε το με χυμό φρούτων ή με οινοπνευματώδες ποτό. Την επόμενη φορά επιλέξτε θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 10 βαθμούς και μειώστε το χρόνο ψησίματος.

Το ψωμί ή το γλυκό έχει ωραία εμφάνιση αλλά στο εσωτερικό του είναι λασπωμένο.

Χρησιμοποιήστε την επόμενη φορά λιγότερα υγρά και ψήστε λίγο παραπάνω σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Για γλυκά με ζουμερή επίστρωση: ψήστε πρώτα λίγο τον πάτο. Πασπαλίστε τον με αμύγδαλα ή με τριμμένη φρυγανιά και μετά τοποθετήστε από πάνω την επίστρωση. Προσέξτε τις συνταγές και τους χρόνους ψησίματος.

Τα βουτήματα έχουν ροκοκοκκινίσει ανομοιόμοφα.


  Επιλέξτε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία και τα βουτήματα θα ροδίσουν ομοιόμορφα. Ακόμη και το λαδόχαρτο που μπορεί να προεξέχει ίσως να επηρεάσει την κυκλοφορία του αέρα. Κόβετε το λαδόχαρτο πάντοντε ανάλογα με το ταψί.                                                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου