Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: Δέρμα βελούδινο και απαλό

                                        Το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να φροντίζουμε το δέρμα μας και να το διατηρούμε απαλό και βελούδινο.Η αποτρίχωση είναι απαραίτητη. Πλέον υπάρχουν μέθοδοι που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα και δίνουν την ιδανική λύση που σας ταιριάζει. Οι περισσότερες είναι ανώδυνες ενώ υπάρχει και μόνιμη αντιμετώπιση.



Γρήγορο, αλλά βραχυπρόθεσμο

Η πιο γρήγορη μέθοδος είναι σίγουρα το ξύρισμα. Αυτό είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα καθώς σε λίγα μόλις λεπτά οι τρίχες έχουν εξαφανιστεί.

Ενδείκνυται για όλες σχεδόν τις περιοχές και είναι απόλυτα ανώδυνη. Το μειονέκτημα είναι οτι υπάρχει ο κίνδυνος να κοπείτε και ότι τα αποτελέσματα διαρκούν μόνο για λίγες μέρες ενώ οι τρίχες συνήθως βγαίνουν μεγαλύτερες και σκληρότερες. Σήμερα όμως υπάρχουν και οι ξυριστικές μηχανές αποκλειστικά για γυναίκες που έχουν απόλυτη ευελιξία ακολουθούν τις γραμμές του σώματος και προσφέρουν ασφαλές ξύρισμα.


Αποτελεσματική αλλά τσουχτερή......

Μεγαλύτερη διάρκεια έχουν το κερί και η χαλάουα καθώς προσφέρουν βελούδινο δέρμα για πολλές μέρες σε όλα τα σημεία. Ο τρόπος δράσης τους είναι πολύ αποτελεσματικός γιατί φυλακίζουν τις τρίχες και τις βγάζουν από τη ρίζα. Αυτό έχει σαν συνέπεια να τις αραιώνουν σταδιακά. Χαλάουα μπορείτε να κάνετε και μόνες σας στο σπίτι αλλά αν δεν είστε έμπειρες καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο ινστιτούτο ή ειδικό. Στην αρχή η αποτρίχωση θα είναι επώδυνη αλλά με τον καιρό θα νιώθετε λιγότερο πόνο.

Εύκολη και δραστική.

Πολύ εύκολη στην εφαρμογή είναι η χρήση αποτριχωτικής κρέμας. Αφού την απλώσετε περιμένετε λίγα λεπτά και την αφαιρείτε με μια σπάτουλα απομακρύνοντας τις τρίχες και μάλιστα από την ρίζα. Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια και οι τρίχες ξαναβγαίνουν λιγότερο σκληρές. Ενδείκνυται για όλες τις περιοχές αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές αν τυχόν έχετε αλλεργίες ή ερεθισμούς στις περιοχές που θα την απλώσετε.

Ριζική και ανώδυνη.

Η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης είναι η μονη που λύνει οριστικά το πρόβλημα. Σε τέσσερις με πέντε εβδομάδες έχετε τα πρώτα αποτελέσματα. Οι τρίχες σταδιακά εξασθενούν και αφαιρούνται πιο εύκολα μέχρι που θα εξαφανιστούν εντελώς. Η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με την περιοχή που θα εφαρμοστεί η θεραπεία, όπως επίσης και από την σκληρότητα της τρίχας.

Οριστική αλλά ακριβή

 

 

Λέιζερ. Μια δέσμη φωτός που είναι ακίνδυνη για την επιδερμίδα απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας, μετατρέπεται σε θερμότητα και καταστρέφει το βολβό της. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς απαιτούνται αρκετές συνεδρίες. Το κόστος είναι σχετικά μεγάλο και αν το αποφασίσετε θα πρέπει να απευθυνθείτε απαραιτήτως σε γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου