Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Μικρά μυστικά για τη διατροφή μας


 Γνωρίζατε ότι δύο σύκα φθάνουν για να ξαναδυναμώσουν τα οστά σας?
Τα φρούτα περιέχουν κι αυτά ασβέστιο αρκεί να διαλέξετε τη σωστή ποιότητα. Για π.χ δύο σύκα μας δίνουν 43mg ασβέστιο.
  
Ανεξαρτήτως χρώματος, τα σύκα υπερέχουν στο πολύτιμο αυτό μέταλλο από ένα σωρό άλλα φρούτα.

Σαλάτες...

Είναι καλό να ξεχωρίζουμε πότε μια σαλάτα σερβίρεται ως συμπλήρωμα σε ένα φαγητό και πότε αποτελεί από μόνη της το κύριο πιάτο. Για π.χ. μια σαλάτα μαρούλι με κοτόπουλο, ζαμπόν, μαγιονέζα, κρουτόν δεν χρειάζεται συμπλήρωμα. Αποτελεί από μόνη της κύριο πιάτο λόγω των θερμίδων που δίνει (περίπου 500 θερμίδες). Αν θέλετε να συνοδέψετε το φαγητό σας με σαλάτα καλύτερα θα ήταν να προτιμήσετε μια σαλάτα από ντομάτα ή αγγούρι με λίγο λάδι.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!: Όχι χωριάτικη σαλάτα, σκέτη ντοματούλα ή αγγουράκι. Η χωριάτικη σαλάτα αποτελεί κι αυτή από μόνη της κύριο πιάτο και πολύ θρεπτικό.

Ψάρια!!!

Είναι σημαντικό να τρώμε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ψάρια. Τα ψάρια μας προσφέρουν ωμέγα-3, τα ειδικά λιπαρά οξέα τα οποία είναι σημαντικά για τον οργανισμό μας. Είναι απαραίτητα για τα εγκεφαλικά κύτταρα, αυξάνουν την ρευστότητα του αίματος και καθαρίζουν τα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών. Τα πιό πλούσια ψάρια σε ωμέγα-3 είναι το σκουμπρί, ο κολιός, ο σολομός, οι σαρδέλες, οι αντσούγιες και ο τόνος. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου