Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι χρυσοί κανόνες μιας δίαιτας.



  •   Μικρές μερίδες. Το μυστικό είναι να τρώμε λιγότερο μειώνοντας σταδιακά τις μερίδες μας και επομένως τις θερμίδες που παίρνουμε. Οι άνθρωποι που έχουν καλή υγεία και ζουν πολλά χρόνια δεν καταναλώνουν πάνω από 1800 έως 2000 θερμίδες ημερησίως. Δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι καταναλώνουν έως και 3500 θερμίδες. Προσοχή, οι δίαιτες δεν ενδείκνυνται για παιδιά και τις έγκυες ή λεχώνες, ούτε για τους χειρωνακτικά εργαζόμενους ή τους αθλητές.
  • Λιγότερες πρωτεϊνες. Οι πληθυσμοί που γνωρίζουν την ευλογία της μακροζωϊας τρώνε τις μισές πρωτεϊνες από αυτές που καταλώνει ο δυτικός κόσμος. Η πρόσληψη των πρωτεϊνών γίνεται μέσω των δημητριακών, των οσπρίων και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Δεν τρώνε ποτέ κόκκινο κρέας και καταλώνουν λίγο ψάρι και κοτόπουλο. Τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα τους είναι χαμηλά, δεν προσβάλλονται από καρδιακά νοσήματα και δεν ταλαιπωρούνται από την οστεοπόρωση.
  • Περισσότερη ποικιλία. Το μυστικό βρίσκεται στο να τρώμε απ' όλα. Πρωτεϊνες και κυρίως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια που μας εξασφαλίζουν τις απαραίτητες βιταμίνες, τα μέταλλα και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.
  • Εμπιστοσύνη στο ένστικτό μας. Αν βάλουμε μπροστά σε ένα παιδί μια μεγάλη ποικιλία από τροφές, αυτό ενστικτωδώς θα επιλέξει αυτές που είναι πιο ευεργετικές για τον οργανισμό του. Καθώς μεγαλώνουμε οι διατροφικές μας συνήθειες δυστυχώς αλλοιώνονται από την επίδραση εξωτερικών παραγόντων.
  • Η αξία της αποτοξίνωσης. Δύο μέρες χωρίς φαγητό, αλλά με πολύ νερό και άφθονους χυμούς είναι μια άριστη άσκηση, που επιτρέπει σε όλα τα εμπλεκόμενα με τη διατροφή και την πέψη όργανα να ξεκουραστούν. Η αποτοξίνωση προσφέρει αυτοπεποίθηση, ενισχύκει τις άμυνες και μας βοηθά να ανακαλύψουμε ότι μπορούμε να επιζήσουμε σε όλες τις συνθήκες.
  • Περισσότερα ωμά φρούτα και λαχανικά. Είναι απαραίτητο να αυξήσουμε τις ποσότητες των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε διότι έτσι προσφέρουμε στον οργανισμό μας θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και άλλες ουσίες.                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                               
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου