Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλο



ΥΛΙΚΑ

20 κομμάτια φτερούγες κοτόπουλου
Για την μαρινάδα:
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 5 κ.σ. σόγια σος
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1/4 του φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • λιαστές ντομάτες
  • 1 φλιτζ. ζωμό κότας 
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά καθαρίζουμε τις φτερούγες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε έως ότου πολτοποιηθούν. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στις φτερούγες έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγείο, έτσι ώστε να μαριναριστούν οι φτερούγες. Την επόμενη βάζουμε σε μία λαδόκολλα τις φτερούγες και σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 C τις ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Στο ίδιο διάστημα για ένα 10′ περίπου βάζουμε στον φούρνο και το πυρίμαχο σκεύος με την μαρινάδα μας ώστε να πάρει βράση.
Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου