Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Ψαρονέφρι με σάλτσα δαμάσκηνο



ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ψαρονέφρι (3 κομμάτια ολόκληρα)
  • 100ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαυροδάφνη
  • 100ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Λευκό κρασί
  • 200 γραμ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 500l (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 5 γραμ. (1 κουτ. γλυκού) κορν φλαουρ
  • 10 γραμ. (1 κουτ. σούπας) ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το κρέας, το βάζετε σε ένα τηγάνι και το σοτάρετε με λίγο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρείτε το λάδι και σβήνετε με το λευκό κρασί και τη μαυροδάφνη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250οC με αντιστάσεις. Βάζετε το κρέας με το κρασί σε ένα ταψί και ψήνετε για 20 λεπτά.
Βάζετε σε μπλέντερ τα δαμάσκηνα με 1/2 φλιτζάνι από τα υγρά του ψημένου κρέατος και τα κάνετε πουρέ. Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτε λίγο αλάτι και το ξύδι.
Κόβετε σε λεπτές φέτες το ψαρονέφρι και το περιχύνετε με την σάλτσα.
***Αν θέλετε πιο αραιή σάλτσα προσθέτετε λίγο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου