Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πασχαλινές προετοιμασίες



 

Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει να κάνουμε την προετοιμασία μας για το Πασχαλινό τραπέζι. 
Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να φτιάξουμε.

 Πριν το Πάσχα:
Το Πάσχα συνηθίζουμε να φτιάχνουμε διάφορα καλούδια, μπισκότα, βαμμένα αυγά, κουλουράκια κλπ και να τα χαρίζουμε σε γνωστούς, φίλους και βαφτηστήρια. Ακόμα και αν μέχρι τώρα αγοράζατε κάτι, πλέον μπορείτε, με τις οδηγίες που θα βρείτε στο σάιτ μας, να χαρίσετε όμορφα και πρωτότυπα δωράκια, φτιαγμένα από τα χέρια σας.

Σάββατο Λαζάρου: Φτιάξτε με τα παιδιά σας νόστιμα και μυρωδάτα Λαζαράκια

Κυριακή των Βαΐων: Τη μέρα αυτή επιτρέπεται το ψάρι.

Μ. Πέμπτη: Την Μ. Πέμπτη η παράδοση θέλει να φτιάξουμε τα γλυκά μας. Τα παραδοσιακά γλυκά είναι τα κουλουράκια και τα τσουρέκια

Και βέβαια είναι η μέρα για να βάψουμε τα αυγά μας. Παραδοσιακά τα αυγά τα βάφουμε κόκκινα, αλλά εάν θέλετε μπορείτε όχι μόνο να τα βάψετε με διάφορα χρώματα, αλλά και να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να τα χρωματίσετε και να τα στολίσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και σοκολατένια Πασχαλινά αυγά φέτος. Θα είναι μια όμορφη και νόστιμη προσθήκη στο τραπέζι σας!
Όλα αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε και μαζί με τα παιδιά σας. Βάλτε τις ποδιές σας και ετοιμάστε τσουρέκια, κουλουράκια και πολύχρωμα αυγά!

Μ. Παρασκευή: Αυτή την ημέρα που νηστεύουμε και το λάδι, φτιάξτε Σταρόζουμο ή κολυβοζούμι, ή αμυγδαλοζούμι.

Μ. Σάββατο: Μετά την Ανάσταση καθόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι για το πρώτο αρτίσιμο γεύμα μετά από μια περίοδο νηστείας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να προσαρμόσουμε τον οργανισμό μας σταδιακά στην επάνοδο των ζωικών προϊόντων στη διατροφή μας. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα είναι τέλεια για την προσαρμογή αυτή. Συνοδέψτε τη με σαλάτες και ψωμί, καθώς οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν. Εάν τηρήσατε τη νηστεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να μην φάτε μεγάλες ποσότητες κρέατος και να αποφύγετε να φάτε και κρέας και αυγά. Η σούπα μαζί με ψωμί και σαλάτες είναι αρκετά και θα προετοιμάσουν τον οργανισμό σας για την επόμενη μέρα.
 
Κυριακή του Πάσχα: Την Κυριακή του Πάσχα ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το αρνάκι ή το κατσικάκι. Συνήθως το βάζουμε στη σούβλα, αλλά εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, σίγουρα θα βρείτε μια συνταγή που να σας ικανοποιήσει στην κατηγορία συνταγών με αρνί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου