Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή εβδομάδα!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ! Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας...

Η Δευτέρα είναι αποδεδειγμένα η πιο δύσκολη και η πιο βαρετή ημέρα από όλες τις άλλες.
Ο κυριότερος λόγος γι' αυτό είναι το ότι έπεται του σαββατοκύριακου.
Είναι δυνατόν μετά από δύο ημέρες ανεμελιάς, ξεκούρασης, με πολλές βόλτες, χωρίς άγχος και πρωινό ξύπνημα να σου αρέσει η Δευτέρα?
Η μελαγχολία ξεκινάει από την Κυριακή το βράδυ που αρχίζεις να προετοιμάζεσαι για την επομένη.
Πρέπεις να προετοιμάσεις τα ρούχα σου, των παιδιών σου, τις τσάντες τους, να ελέγξεις για τελευταία φορά ότι είναι διαβασμένα, να μαγειρέψεις για την επομένη και να βάλεις σε πρόγραμμα τι θα κάνεις από το πρωί.
Ταυτόχρονα σκέφτεσαι ότι δεν θέλεις να ξυπνήσεις και ειδικότερα εάν είναι χειμώνας ότι δεν θέλεις να αφήσεις την γλυκιά ζεστασιά του παπλώματος και του κρεβατιού σου.
Το πρωί της Δευτέρας με το που ακούσεις το ξυπνητήρι θέλεις να βάλεις τα κλάματα...
Έυχεσαι να μπορούσες να κοιμηθείς λίγο ακόμα, να χουζουρέψεις ακόμα και να έλεγες ψέματα στη δουλειά ότι είσαι άρρωστη για να καθήσεις στο σπιτάκι σου!!!
Δυστυχώς όμως δεν έχεις τον χρόνο να τα σκέφτεσαι αυτά.
Σηκώνεσαι γρήγορα γρήγορα, πλένεσαι, ντύνεσαι, ετοιμάζεις το πρωινό για τα παιδιά και τον άντρα σου (πίνεις κι εσύ έναν καφέ στα όρθια πάντα, αφού τρέχεις να μην ξεχάσεις τίποτα) τα ετοιμάζεις όλα, μπαίνετε στο αυτοκίνητο και ξεκινάτε για να προλάβετε πριν χτυπήσει το κουδούνι.
Τα αφήνεις στο σχολείο και μετά παίρνεις το δρόμο για το γραφείο.
Φτάνεις, ανάβεις τα φώτα και το PC, φτιάχνεις έναν δεύτερο καφέ και αρχίζεις να βάζεις σε σειρά τις εκκρεμότητες.........μέχρι που πάει η ώρα 16.00 και πρέπει να φύγεις.
Από εκεί και πέρα ξεκινάει το πιο δύσκολο...
Στο σπίτι σε περιμένουν δουλειές, μαγείρεμα, παιδιά που θέλουν διάβασμα και παιχνίδι φυσικά, ένας σύζυγος.....και φυσικά ο εαυτός σου που δυστυχώς δεν βρίσκεις ελεύθερο χρόνο για αυτόν.
Η ώρα περνάει και ναι, επιτέλους φτάνει 12.00 το βράδυ, η ώρα που τα έχεις τελειώσει όλα και ηρεμείς και φυσικά πέφτεις κουρασμένη για ύπνο.
Έτσι πάει όλη η εβδομάδα και ανυπομονείς να έρθει ξανά το σαββατοκύριακο..
Υπομονή κορίτσια! Πρέπει να είμαστε αισιόδοξες. Να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα χαμόγελο και θα δείτε όλα θα κυλήσουν πιο όμορφα.

Καλή εβδομάδα!


1 σχόλιο: