Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Τηγανίτες και Κρέπες

Τηγανίτες & Κρέπες


Υλικά

115γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό
280ml γάλα
λίγο λάδι, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά και ένα τέταρτο από το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Σταδιακά ανακατέψτε και το υπόλοιπο γάλα για να κάνετε ένα πιο ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σκεπάστε το μείγμα και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά, για να μπορέσει το άμυλο να φουσκώσει και να επιτύχετε μια πιο ελαφριά ζύμη.
  3. Ζεστάνετε πολύ λίγο λάδι σε ένα τηγάνι 20εκ. με παχιά βάση. Ρίξτε τόση ζύμη όση χρειάζεται για να γίνει και λεπτή στρώση που θα καλύπτει τη βάση του τηγανιού. Κουνήστε το τηγάνι για να απλωθεί η ζύμη σε όλο το τηγάνι.
  4. Τηγανίστε σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρυσό χρώμα. Γυρίστε τις τηγανίτες και τηγανίστε τις για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  5. Μεταφέρετε σε ένα δίσκο. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ποσότητα ζύμης για να φτιάξετε 8 τηγανίτες, τις οποίες θα τοποθετήσετε την μία πάνω στην άλλη, με απορροφητικό χαρτί ενδιάμεσα. Διατηρήστε τις ζεστές στον φούρνο, μέχρι να τελειώσετε το τηγάνισμα.
  6. Σερβίρετε πασπαλισμένες με ζάχαρη και χυμό λεμονιούΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου