Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν


Μοσχαράκι Μπουργκινιόν

Το Μοσχαράκι Μπουργκινιόν είναι μια πολύ γνωστή Γαλλική συνταγή. Πρόκειται για ένα στιφάδο με κοκκινιστό κρέας σε κόκκινο κρασί, συνήθως κόκκινο Burgundy, και ζωμό βοδινού κρέατος με κρεμμύδι και διάφορα μυρωδικά (μπουκέ γκαρνί).

 

 

Υλικά

Φιλέτο μοσχαρίσιο 800γρ.
Κρεμμύδια 500γρ.
Καρότα 500γρ.
Κόκκινο κρασί 300ml
Βούτυρο 75γρ.
Μπουκέ γκαρνί 1
Αλεύρι 1 κ.σ.
Αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Τεμαχίστε το κρέας σε κύβους, τα κρεμμύδια και τα καρότα
  2. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα και μαγειρέψτε για 8 λεπτά
  3. Προσθέστε το κρέας και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
  4. Αργά, προσθέστε το κρασί, το μπουκέ γκαρνί και το αλεύρι. Αφήστε το να σιγοβράσει για 3 ώρες.
  5. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, ή ολόκληρο το βράδυ, στο ψυγείο. Ξαναζεστάνετε το φαγητό αργά και σερβίρετε.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου