Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μοσχαράκι με φυστίκια Αιγίνης

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. κιλότο από μοσχάρι
80 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
30 φυστίκια Αιγίνης ωμά
3 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
125ml ζωμό κρέατος
125ml άσπρο κρασί
2 κροκάδια αυγού
125ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, άσπρο πιπέρι, λευκός σπάγγος ( για το δέσιμο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάτε τα φυστίκια σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζετε και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Κάνετε βαθιές τρύπες σε μερικά σημεία του κρέατος και βάζετε μέσα τα φυστίκια. Τυλίγετε το κρέας με το ζαμπόν και το δένετε με το σπάγγο. Αφού ροδίσετε το κρέας στο καυτό βούτυρο, προσθέτετε το κρεμμύδι και μετά από 5 λεπτά το αλεύρι. Ρίχνετε το ζωμό, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 35 λεπτά. Ανοίγετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα φυστίκια. Αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Βγάζετε το κρέας και χτυπάτε τη σάλτσα στο μπλέντερ.
Την αδιάζετε σε μπεν-μαρί και προσθέτε τα χτυπημένα κροκάδια και την κρέμα γάλακτος. Αφαιρείτε το ζαμπόν από το κρέας και το κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου