Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οικογένεια ή καριέρα???


 



 

 
Ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δηλώνουν ότι προτιμούν την καριέρα τους από το να αποκτήσουν ένα παιδί? Νομίζεις οτι μπορείς να το καθυστερήσεις λίγο ακόμα για να ζήσεις τη ζωή σου? Ξανασκέψου το....
Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη δεκαετία ακούγαμε πολύ συχνά ότι μια γυναίκα μπορεί να γίνει άνετα μανούλα μέχρι τα 45 της χρόνια και πολύ λογικά σκεπτόμασταν ότι η δεκαετία από τα 25 μέχρι τα 35 προσφέρεται για καριέρα. Τώρα πια οι γυναικολόγοι και οι ειδικοί σε θέματα γονιμότητας λένε ότι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει μειώνονται κατά 5-10% κάθε χρόνο από τη στιγμή που θα περάσει τα 35 της χρόνια.
Γι' αυτό συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην περιμένουν πολύ να κάνουν παιδιά. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να μείνεις έγκυος. Δεν πατάς ένα κουμπί και βγαίνει ένα παιδί...
Πολλές φορές κατά την προσπάθεια και μετά από εξετάσεις αρκετά ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι έχουν μικροπροβληματάκια τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Οι νέες γυναίκες βρίσκονται σε σύγχυση όταν προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τους στόχους και τις προτεραιότητές τους. Η ανάγκη για καριέρα, η ανασφάλεια λόγω της ανεργίας και η επιθυμία για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου ή σπιτιού κάνουν τις γυναίκες να αναβάλλουν την μητρότητα.
Όλα αυτά δεν τα λέμε φυσικά για να σε αγχώσουμε. Προσοχή: το άγχος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που δυσκολεύουν τη σύλληψη.
Η γυναίκα έχει τη μεγαλύτερη αναπαραγωγική ικανότητα ανάμεσα στα 26 και 30 χρόνια. Όσο πιο ηλικιωμένα είναι τα ωάριά σου τόσο πιο δύσκολο είναι να γονιμοποιηθούν. Με λίγα λόγια ενώ απαιτούνται περίπου έξι μήνες προκειμένου να συλλάβει μια γυναίκα 30 χρονών, μια γυναίκα 35 χρονών χρειάζεται εννέα μήνες. Εάν υπάρχει και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα γονιμότητας θα χρειαστεί πολύ περισσότερο. Πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει επίσης η ακανόνιστη περίοδος, η οποία μπορεί να οφείλεται στην προβληματιή ωορρηξία. Αν είχες πάντα ασταθή κύκλο, θα έχεις σίγουρα προσέξει ότι όσο μεγαλώνεις γίνεται όλο και πιο δύσκολο να υπολογίσεις την επόμενη περίοδό σου.
Αν είσαι μεγαλύτερη από 35 ετών και κάνεις προσπάθειες με τον σύντροφό σου για περισσότερο από εννέα μήνες χωρίς να αποδίδουν καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου για τυχόν προβλήματα γονιμότητας. Βέβαια για να μην αγχώνεσαι και για να μην παίρνεις όλη την ευθύνη πάνω σου καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι στατιστικά έχουν αποδείξει ότι στο 45% των ελληνικών ζευγαριών που δεν μπορούν να κάνουν παιδί υπεύθυνοι είναι οι άντρες.

Πέρα απο αυτό όμως θα πρέπει να βρεις και τον κατάλληλο σύντροφο, ο οποίος θα σου εμπνέει εμπιστοσύνη και θα μπορείς να μοιραστείς μαζί του τις ευθύνες μιας οικογένειας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου