Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ακατανίκητη λαιμαργία



Μήπως δεν κατορθώνετε να περάσετε μπροστά από το ψυγείο χωρίς να το ανοίξετε? Μήπως δεν αντέχετε να περάσετε από το περίπτερο χωρίς να αγοράσετε μια σοκολάτα?
Μήπως μασουλάτε συνεχώς όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε?

Αυτό συμβαίνει διότι το άγχος σας είναι τόσο μεγάλο, που επιδρά στη φυσική μας κατάσταση. Όταν βρισκόμαστε υπό πίεση, πέφτουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της χημικής εγκεφαλικής ουσίας που χαρίζει την ψυχική ευφορία. Οι υδατάνθρακες είναι εκείνοι που προκαλούν  παραγωγή σεροτονίνης. Έτσι, ο οργανισμός μας νιώθει την ανάγκη να τροφοδοτηθεί, προκειμένου να παράγει σεροτονίνη.
Αυτό που πρέπει να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να φάτε κάτι μικρό. Αρκεί να συγκρατηθούμε μια μισή περίπου ώρα, οπότε θα αρχίσει η διαδικασία της πέψης και δεν θα νιώθουμε πια την ανάγκη να φάμε άλλο.
Σκεφτείτε ότι μια βόλτα με έναν πολύ καλό φίλο, μια ευχάριστη κουβέντουλα στο τηλέφωνο, μια καλή ταινία, λίγη μουσική, μπορούν να διασκεδάσουν την πείνα μας και να αποσπάσουν την προσοχή μας από το φαγητό.
Έτσι θα αποφύγουμε όλες εκείνες τις  παχυντικές τροφές, τις γλυκές και τις αλμυρές γεύσεις, οι οποίες προκαλούν κατακράτηση υγρών και επομένως κυτταρίτιδα και προβλήματα στην επιδερμίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου