Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Καλλυντικά από τη φύση (PART II)



Δες παρακάτω περισσότερες μασκούλες με φυσικά υλικά.

* Μπίρα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τόνωση των αποδυναμωμένων μαλλιών. Ανακατέψτε 30ml μπίρα με ένα αυγό και απλώστε το μείγμα σε λουσμένα μαλλιά. Ξεπλένετε σε 20 λεπτά.

* Χαμομήλι: Περιέχει πολλές ευεργετικές ουσίες. Τα αποξηραμένα λουλούδια του χαμομηλιού είναι ιδανικά για ατμόλουτρο για ξηρό δέρμα. Το βάμμα χαμομηλιού δρα αποτελεσματικά στις μικρές πληγές, τα τσιμπήματα των εντόμων και τα φλεγμονώδη εξανθήματα.

* Καρότο: Είναι η μεγαλύτερη πηγή β-καροτίνης. Προστατεύει το δέρμα από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτίνες και το καθαρίζει αποτελεσματικά. Ανακατέψτε το χυμό δύο καρότων με τρεις κουταλιές της σούπας ανθόγαλα και μια κουταλιά λιναρόσπορους και αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά.

* Αγγούρι: Επιδρά θετικά στο pH του δέρματος. Δοκιμάστε αυτή την αποτελεσματική θεραπεία για κουρασμένο και αφυδατωμένο δέρμα. Λιώστε μισό αγγούρι, χωρίς την φλούδα,  περάστε το απο τη σήτα και προσθέστε στο υγρό το χυμό μισού λεμονιού, χυμό καρότου και 30ml αμυγδαλέλαιο. Χρησιμοποιήστε το μείγμα καθημερινά αντι για ενυδατική λοσιόν.

* Φράουλα: Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και οξέων. Η μάσκα από φράουλα φρεσκάρει το δέρμα, ενώ αν την ανακατέψετε με λίγο βούτυρο, θα αποκτήσετε μια καταπληκτική ενυδατική κρέμα.
* Γάλα: Δίνει ζωντάνια στα κουρασμένα ή βαμμένα μαλλιά. Απλώστε 150-200 γρ. γάλα στα μαλλιά και κάντε μασάζ στο κεφάλι με μαλακό σφουγγάρι. Ξεπλένετε σε 25 λεπτά με κρύο νερό.

* Λεβάντα: Βοηθά στην αναπαραγωγή των κυττάρων του προστατευτικού στρώματος του δέρματος, το ενυδατώνει και του δίνει φρεσκάδα. Βάλτε μια χούφτα άνθη λεβάντας σε ένα δοχείο από σκούρο γυαλί και προσθέστε 10ml οινόπνευμα με 50% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αφήστε το μείγμα να μείνει για 4 εβδομάδες και μετά στύψτε τα άνθη και στραγγίστε το. Προσθέστε στο εκχύλισμα μια κουταλιά της σούπας μέλι, 300ml νερό και 3 σταγόνες έλαιο λεβάντας.

* Αμύγδαλο: Πηγή πρωτεϊνών, ελαίων, υδατανθράκων και βιταμινών. Αναζωογονεί το αφυδατωμένο δέρμα. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο αμύγδαλο, 125ml γάλα και 15γρ. αμυγδαλέλαιο.

* Μέλι: Είναι αληθινή πανάκεια για το δέρμα, αφού βοηθά τα κύτταρά του να απορροφούν το νερό. Επίσης ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και συντελεί στην απομάκρυνση των τοξινών. Ανακατεύοντας 100ml αποστασμένο νερό, μια κουταλιά της σούπας μέλι και 15ml χυμό λεμονιού φτιάχνετε μια λοσιόν που ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος.

* Ελαιόλαδο: Για μια θρεπτική μάσκα για μαλλιά ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού. Απλώστε το στα μαλλιά και αφήστε για 1 ώρα.

* Αλάτι: Προσθέστε το στο νερό του μπάνιου για χαλάρωση κουρασμένων μυών και αρθρώσεων του σώματος. Επίσης καθαρίζει αποτελεσματικά τους πόρους του δέρματος. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι με 50γρ κρέμα γάλακτος. Απλώστε τη μάσκα στη μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι, κάνοντας ελαφρό μασάζ. Ξεπλένετε σε 15 λεπτά με χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου