Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Χοιρινό με σταφίδες




ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα


1300 γρ χοιρινο μπούτι
200 γρ. σταφίδες
3 σκελίδες σκόρδο
50 γρ βούτυρο
2 κουταλιές ξίδι
αλάτι & πιπέρι
λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και ψιλικόβετε το σκόρδο. Μουλιάζετε τις σταφίδες σε ζεστό νερό. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε να ροδίσουν σε λάδι μέσα σε κατσαρόλα. Το αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε βούτυρο σε άλλη κατσαρολίτσα και ξανθαίνετε το σκόρδο. Προσθέτετε το κρέας, το ξίδι, κατόπιν μισό ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθούν 2 ώρες σε πολύ χαμηλη φωτιά, προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο ζεστό νερό. 30 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος προσθέτετε τις στραγγισμένες σταφίδες. Σερβίρετε με άσπρο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου